تشریح شرایط نمایندگی مجلس از نگاه رهبر انقلاب-راهبرد معاصر
رئیس جمهور: مسئولان به وعده‌های خود در خدمت‌رسانی به زائران اربعین عمل کنند پیشنهاددیوان‌محاسبات درباره شفافیت منابع هدفمندی یارانه‌ها اطلاعیه جدید سپاه درباره عملیات شهادت هنیه گزارش نیویورک‌تایمز از ترور شهید هنیه دروغ است طحان نظیف: طرح حمایت از مالکیت صنعتی در شورای نگهبان تائید شد دو ابهام شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب مخبر: صهیونیست‌ها سیلی خواهند خورد سردار جلالی: طرح‌های پاسخ سریع به تهدیدات زیستی تدوین شود گفت‌وگوی وزیر کشور عراق و سردار احمدی‌مقدم درباره آخرین اقدامات اربعینی ایران و عراق سخنان هنیه در دیدار با رهبر انقلاب: ۶۰ نفر از خانواده ما در غزه شهید شدند کدام مقامات خارجی امروز با پزشکیان دیدار کردند؟ بیانیه شورای نگهبان: جهان به زودی شاهد نابودی رژیم صهیونیستی خواهد بود واکنش علی لاریجانی به ترور هنیه جلیلی:‌ خون اسماعیل هنیه مهر پایانی بر عمر رژیم صهیونیستی است دولت برای شهادت «اسماعیل هنیه» ۳ روز عزای عمومی اعلام کرد

تشریح شرایط نمایندگی مجلس از نگاه رهبر انقلاب

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در سلسله گفتارهایی به تشریح شرایط نمایندگی مجلس شورای اسلامی از منظر مقام معظم رهبری پرداخت.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۵ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 06
کد خبر: ۲۲۷۲۰۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ عباسعلی کدخدایی عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در قسمت‌های مختلف یک برنامه تلویزیونی در سلسله گفتارهایی به تشریح شرایط نمایندگی مجلس شورای اسلامی از منظر مقام معظم رهبری پرداخت.

وی در بخش نخست این گفتار عنوان کرد: در هر نظام انتخاباتی افرادی که خودشان را نامزد می‌کنند باید برخوردار از شرایط اولیه باشند. این شرایط یا براساس قوانین و مقررات به صورت مستقل وضع می‌شود یا اینکه از طریق احزاب سیاسی که افراد را نامزد می‌کنند، تعیین می‌شود؛ یعنی احزاب مکلفند نامزدهای شایسته را معرفی کنند.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان تاکید کرد: نامزدها باید شایستگی لازم را داشته باشند. این شایستگی در هر جامعه براساس قوانین، مقررات و عرف مشخص می‌شود. آنچه در جامعه ما بسیار مطرح شده، اصلح بودن یا صالح بودن است. این واژگان در بیانات افراد و مسئولان زیاد شنیده شده است.

کدخدایی گفت: محور اصلی و آنچه که بعد از ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات از سوی رهبر معظم انقلاب، مورد توجه قرار گرفت، شایستگی نمایندگان و نامزدهاست.

رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در بخش دیگری از صحبت‌هایش افزود: مجلس شورای اسلامی مرجع اصلی برای تصویب قوانین است. این قوانین دو ویژگی کلی دارند؛ نخست اینکه نباید مغایر با شرع مقدس اسلام باشد و همچنین نباید مغایر با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران باشد.

وی افزود: نمایندگان در روزهای نخست مجلس سوگند یاد می‌کنند که پاسدار قانون اساسی و شرع مقدس باشند. قوانین و مقررات باید منطبق با نیازهای واقعی جامعه باشد؛ بنابراین نماینده مجلس شورای اسلامی در حوزه قانون‌گذاری باید برخوردار از شرایط حداقلی باشد.

۲ شرط مهم برای نمایندگی مجلس؛ التزام به اسلام و نظام

کدخدایی در قسمت دوم این گفتار در خصوص یکی از شرایط نمایندگی مجلس که در قانون انتخابات، اعتقاد به اسلام و التزام عملی به آن را شرایط نمایندگی مجلس دانست و گفت: التزام عملی بدان معناست که فرد در رفتارش به احکام و موازین دینی توجه داشته باشد و با آن منطبق باشد. تاکید رهبر معظم انقلاب بر نگاه‌های دینی و شرعی، توجه به همین وجه از قانون انتخابات است. نماینده در تصویب مصوبات و اقدامات نظارتی باید رفتارهایش منطبق بر موازین دینی باشد.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان بیان داشت: نماینده نباید از جایگاه خودش سواستفاده کند و توهین و تهمتی به فردی روا دارد؛ بنابراین ملاک موازین دینی است.

کدخدایی همچنین گفت: یکی دیگر از شرایط نمایندگی اعتقاد و التزام به نظام جمهوری اسلامی ایران است. بدیهی است فردی که می‌خواهد در نظام جمهوری اسلامی نماینده باشد، باید آن نظام را قبول داشته باشد.

وی در همین رابطه به سخنی از رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: البته این فرد شهروند جمهوری اسلامی ایران است و کسی نباید مانع شهروند بودن وی باشد./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار